Hlavní obsah

Princ Charles má koronavirus! Kteří slavní také onemocněli?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Počet lidí, kteří jsou nakažení virem COVID-19, roste po celém světě. A pozitivní testy mají i slavné osobnosti. Dnes bylo oznámeno, že onemocněl britský následník trůnu, princ Charles (71).

Článek

Celý svět má teď jedno společné téma: epidemie koronaviru, která se rychle šíří a státy přijímají postupně velmi přísná opatření. Známé osobnosti vyzývají své fanoušky k nošení roušek, dodržování nouzových opatření, ale některé se bohužel svěřují i s tím, že byly nakaženy. Britská královská rodina zpočátku nechtěla vyvolávat paniku a členové nerušili svá veřejná vystoupení. A dnes bylo oznámeno, že byl na vir COVID-19 pozitivně testován britský následník trůnu, princ Charles.

Které další slavné osobnosti jsou, nebo byly, virem nakažené?

Princ Charles (71)

Jeho matka, britská královna Alžběta II. (93), nedávno odjela na zámek Windsor. Stalo se tak prý krátce poté, co měl jeden ze zaměstnanců příznaky nákazy. Kancelář prince nyní vydala prohlášení, že Charles byl pozitivně otestován, má mírné příznaky, ale jinak se těší dobrému zdraví a pracuje i nadále z domova. Jak je na tom jeho manželka Camilla (72)? Vévodkyně z Cornwallu byla také testována, ale je negativní a nyní se izolují doma ve Skotsku. Od koho se princ nakazil, prý není možné zjistit, protože měl v poslední době více pracovních setkání. Ale začátkem měsíce se setkal kupříkladu s monackým knížetem Albertem II., který je také pozitivní.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kníže Albert II. (62)

První hlavou státu pozitivně testovanou na virus byl monacký princ Albert. V Monaku mu říkají „Číslo 1“, jeho ženě Charlene (42) pak „Číslo 2“ a nikoho by prý nenapadlo, že v této malé zemi onemocní právě on. Stejně jako britský princ, i on má prý lehké příznaky, které připomínají chřipku. A ani on neví, kde mohl virus chytit. Ač prý používal na ruce dezinfekci, potkává se denně se spoustou lidí. A jak sám řekl, nakazit se může kdokoli v jakémkoli věku.

Foto: Profimedia.cz

Jeho ženy a dvojčata jsou na venkově, zatímco on se zotavuje v soukromí paláceFoto: Profimedia.cz

Tom Hanks (63)

Jednou z nejznámějších světových osobností, které oznámily nákazu koronavirem, je herec Tom Hanks. 11. března vydal prohlášení, že on i jeho žena Rita Wilson (63) se necítili dobře a nechali se otestovat. Výsledky byly pozitivní a oni zůstali v karanténě v Austrálii. Herec tam pracuje na filmu o Elvisu Presleym. Nyní se přihlásil s dobrými zprávami - cítí se prý mnohem lépe a nabádá ostatní, aby používali zdravý rozum a dokud je to potřeba, zůstali doma.

Foto: Profimedia.cz

Herec se již cítí dobře, jen si posteskl, že jeho žena vede v počítačové hře Gin RummyFoto: Profimedia.cz

Idris Elba (47)

Představitel seriálového detektiva Johna Luthera a mocného severského boha Heimdalla v sérii filmů o Avengers se nechal otestovat a minulý týden oznámil, že ač neměl žádné příznaky, je pozitivní. Zůstává doma v izolaci, aby virus nešířil, a nabádá ostatní k tomu samému. Jeho manželka Sabrina (30) se rozhodla od něj neizolovat a před několika dny oznámila i ona, že je pozitivní. Snesla se za to na ně vlna kritiky. Ale protože spolu byli po celou dobu, nedávalo jim smysl po hercových testech jít každý do jiné místnosti.

Foto: Profimedia.cz

Manželé o koronaviru mluvili s Oprah Winfrey (66) a diváci se následně zlobili, že porušili pravidlo o izolaci nemocnéhoFoto: Profimedia.cz

Olga Kurylenko (40)

Před více než týdnem oznámila i francouzská herečka známá z bondovky Quantum of Solace (2008), že patří mezi nakažené. Testy potvrdily virus po týdnech horeček a únavy. V nemocnici není, protože není v ohrožení života. Ač nyní oznámila, že se zotavuje a těší se, že si naplno opět užije malého syna, úplně v pohodě asi nebude. Krátce před tím, než zjistila, že je nemocná, ji opustil partner, herec Ben Cura (31).

Foto: Profimedia.cz

S fanoušky se podělila o zkušenosti a popsala, jak se cítila první a druhý týden během nákazyFoto: Profimedia.cz

Placido Domingo (79)

Slavný operní zpěvák požádal v neděli své fanoušky o extrémní opatrnost ve svém příspěvku na sociální síti. Po tom, co se u něj objevily horečky a kašel, byl otestován, a je pozitivní. S rodinou je v Mexiku a v izolaci zůstane, dokud to bude potřeba. Cítil prý povinnost tuto informaci sdílet. A nabádá ostatní, aby dodržovali základní pravidla, jako jsou mytí rukou a dostatečná vzdálenost od ostatních.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák věří, že společně virus zvládneme a naše životy se vrátí do normálu. I my v to věříme!Foto: Profimedia.cz

Držíme všem, kteří se s nákazou potýkají, palce! A zopakujte si, jak pečovat o roušku. A pokud by vás ještě něco zajímalo, podívejte se na web #STOPCOVID.

Reklama

Načítám