Hlavní obsah

Připravte tělo do plavek: Zničí rázová vlna celulitidu?

Foto: thinkstock

Ne, tenhle pohled nemá rád asi nikdo z násFoto: thinkstock

Reklama

Pořád vás ta prokletá celulitida obtěžuje a už nevíte, co by vám na ni mohlo zabrat? Hledali jsme pro vás mezi novinkami a otestovali hit letošního jara:  rázovou vlnu. Víte o ní něco? My už teď ano, tak čtěte naše resumé!

Článek

„Rázová vlna už se spoustu let využívá v rehabilitaci, například k odstranění pohybových potíží. A teď se nově začala využívat i k estetickým účelům, především k odstranění celulitidy,“ říká Petra Řehořková z Petra Clinic. Podle ní jsou důvody využití jasné: umí rozbít shluky tukových buněk, prokrvit vazivo, zpevnit pokožku, zlepšit pohyblivost kloubů. Proč tedy ne?

Věřit, či nikoli?

Vypadá to skoro zázračně. Ale možná jste také na pochybách, zda z vás zase jen někdo nechce tahat peníze za drahou proceduru. Ona totiž rázová vlna stojí průměrně dva tisíce za 1,5 až 2 hodiny. A aby vám skutečně pomohla, je potřeba takových návštěv podstoupit v průběhu tří týdnů 4 až 6...

„Nejsem zastáncem novinek, které nemají dlouhodobě prokazatelné výsledky, popřípadě nejsou podloženy osvědčenou studií," říká MUDr. Vlastimil Doležel, a vyzývá tak k opatrnosti při volbě kosmetických procedur. „Přece jen jde o vaše tělo a některé zásahy mohou být nevratné," doplňuje. Petra Řehořková si však stojí za tím, že rázová vlna tělu prospívá. „Známá je už dvacet let, není čeho se obávat. Tělu určitě neškodí, právě naopak," dodává.

Co se při ní děje?

X–WAVE, jak se jí také říká,používá kombinaci akustických rázových pulsů kmitajících vln a elektrických vlnových forem souběžně přenášených do tkáně,“ vysvětluje Petra Řehořková. Připravte se na to, že jde o ráz, takové poplácávání po zadečku, nohou či břiše. „Podle typu a stavu tkáně se nastavuje rychlost a intenzita rázů,“ doplňuje masérka Dagmar Jindrová z Bomton Spa & Wellness. Každopádně není třeba se bát modřin nebo viditelných změn na pokožce, spíš vás druhý den budou ošetřované partie lehce bolet, stejně jako třeba po sportování.

Foto: bezbolestna-liposukce.cz

Ona malá takzvaná sbíječka, která vám naklepe dané partieFoto: bezbolestna-liposukce.cz

Není pro každého

„Ošetření není vhodné provádět u těhotných žen, dále pak u těch lidí, kteří mívají krvácivé projevy, trpí poruchami krvácivosti nebo srážlivosti, užívají preparáty, které snižují krevní srážlivost, mají zhoubný nádor, nebo jim v místě, kde má proběhnout ošetření, byly aplikovány kortikoidové obstřiky," uvádí Dagmar Jindrová.

Zkusila jsem

Probíhá to asi takto: pohodlně si lehnete tak, aby vám slečna s něčím, co vypadá jako malá ruční sbíječka, mohla naklepávat partie, o něž vám jde. Ať stehna, lýtka, zadek, břicho či ruce. Po zhruba pětiminutové lymfatické masáži vás tedy čeká krátké pupendo: na konci takzvané sbíječky je totiž nástavec velikosti pětikoruny, který vám rázy daná místa opravdu naklepe. Je to docela příjemné. A já si to užívala – konečně jen ležím, nic nedělám a ještě budu vypadat líp ;-).

Foto: slevynatelo.cz

Na rázovou vlnu můžete zajít i díky slevovému kuponu – vyjde vás o polovinu méněFoto: slevynatelo.cz

Jenže druhá fáze procedury už mě moc nenadchla. Kromě rázů dostanete totiž do těla i malý proud. Svaly vám díky němu budou lehce vystřelovat do všech stran. To už se mi nelíbilo a musím přiznat, že jsem se těšila, až bude tahle část za mnou.  Říkám si, proč se my holky dokážeme kvůli kráse tolik mučit, místo abychom se hýčkaly?

A poslední část procedury? Nejlepší! Půlhodinová relaxace v lymfovenu, tedy lymfatických kalhotách, které vám rozpumpují lymfu tak, aby všechny odpadní látky mohly z těla rychle ven… Ano, tomu dávám palec nahoru – lze si u toho i lehce zdřímnout.

A celkový pocit? Když už si najdu čas a peníze, chci, aby mi bylo příjemně. Ano souhlasím, že pro krásu se musí trpět. Bylo a bude to tak vždycky. Věřím, že rázová vlna dokonce i funguje, protože i já jsem měla po jedné návštěvě hladší pokožku. Ale s dovolením, já peníze raději utratím za pořádný trénink. Z toho je mi pak skvěle tak nějak celkově. A nejen na zadku ;-).

Rázová vlna slibuje úbytek 3 až 6 centimetrů na obvodu a výrazné vyhlazení pokožky. A výsledky takové i jsou. Pro udržení kýženého efektu ale stejně musíte úpravit svou výživu, pravidelně cvičit a dodržovat pitný režim. Tak co na to říkáte?

Reklama

Související témata:
Jarmila Rážová

Načítám