Hlavní obsah

Prodlužte si koupání až do podzimu

Reklama

V našich klimatických podmínkách je koupací sezona poměrně krátká. Bazénu si užijete zhruba tři letní měsíce. K prodloužení sezony výrazně napomáhá zastřešení bazénů v kombinaci s tepelným čerpadlem.

Článek

Ty prodlouží koupání z obvyklých 72 až na 168 dnů. Venkovní bazén tak pohodlně slouží i v našem podnebí, a to zpravidla od května až do října. Zastřešení vám navíc umožní i koupání za nepříznivého počasí a současně přispívá k zachování čisté vody v bazénu. Zastřešení vodu přes den ohřívá a v noci naopak chrání před zchladnutím.

Výhodou tepelných čerpadel je, že nejsou na rozdíl například od solárních panelů závislá na sluníčku. Odebírají totiž tepelnou energii z okolního vzduchu o nízké teplotě a dokážou vodu ohřát až o 10–12 °C. Fungují na stejném principu jako ledničky nebo klimatizace – pouze obráceně. Provozní náklady jsou u tepelného čerpadla velice nízké a po jednoduché instalaci funguje již od 5 °C. Díky tomu dokáže tepelné čerpadlo ohřát vodu v bazénu na příjemnou teplotu i v jarních či podzimních dnech. Bazén tak bude připraven ke koupání, kdykoli dostanete chuť na příjemnou relaxaci v teplé vodě.

V neposlední řadě se jedná o ekologický a šetrný způsob vytápění, při kterém nedochází ke vzniku škodlivých emisí. Při výběru je třeba se vždy řídit objemem vody v bazénu. Například pro bazény 20 m³ si vystačíte s čerpadlem o výkonu 5 kW, u objemu 60 kubíků už se doporučuje 12 kW.

Tepelné čerpadlo XHP slouží k ohřevu vody v bazénu a je schopno zvýšit teplotu vody v průměru o 10–12 °C

Zakrýt bazén je v naší zeměpisné šířce nutnost. Zastřešení bazénu zamezuje zanášení nečistot, udržuje teplotu vody, umožňuje plavání za každého počasí a zajišťuje bezpečnost pro malé děti i domácí zvířata. Řada nízkého zastřešení Albixon je ideální pro zachování estetického charakteru domu a zahrady, neboť výška zastřešení bazénu neruší celkový architektonický výraz zahrady. Samozřejmostí je pak maximální otevření zastřešení v letním slunném počasí.

Zákazník si může vybrat z modelů Casablanca, Casablanca Infinity, Dallas, Klasik nebo Klasik No-Line. Všechny uvedené modely se vyrábějí už od výšky 50 cm (Casablanca Flat dokonce od 15 cm), jsou snadno ovladatelné, mají vyšší odolnost proti větru i větší variabilitu tvarů a v neposlední řadě působí elegantněji než klasické vysoké zastřešení. Jako výplňový materiál je používán dutinkový nebo kompaktní polykarbonát. Oba tyto materiály mají takové fyzikální vlastnosti, že nahrazují solární panely a zvyšují teplotu vody ve venkovním bazénu průměrně až o 11°C. Zastřešení lze ovládat ručně nebo pomocí solárního elektroposuvu.

Oblíbené zastřešení řady Klasik ochrání vaše děti a domácí mazlíčky před pádem do bazénu

Hlavní výhodou vysokých zastřešení je naopak volný pohyb v celé ploše zastřešeného prostoru kolem bazénu. Vzniká tak místo chráněné proti větru, které je možné využít pro posezení s rodinou a přáteli.

Pod zastřešením řady Monaco Future můžete trávit příjemné chvíle a vejde se pod něj například i vířivka

ALBIXON a. s.

E-mail: albixon@albixon.cz

Tel.: 251 094 100

Reklama

Související témata:

Načítám