Hlavní obsah

Proženy.cz představují Rok pro dobro, pojďte do toho s námi!

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že pomoc bližnímu přináší radost na mnoha frontách, není potřeba příliš hovořit. I proto se Proženy.cz rozhodly vyhlásit Rok pro dobro. Půjdete do toho s námi?

Článek

Příběhy lidí, kteří dokázali překonat těžké životní události, patří k oblíbeným článkům na našem webu. Pro mnohé z nás jsou nesmírně inspirativní. Nejen proto, že by se člověk mohl sám někdy v podobné situaci ocitnout. Ale i díky tomu, že ta vyprávění jsou zároveň plná schopnosti lidí radovat se, inspirace k tomu, jak jít dál, jsou plná lidské solidarity, lásky a také umění pomáhat.

Až dosud jsme příběhy přinášely nepravidelně, teď jsme se ale rozhodly to dělat jinak. „Víme, že je v České republice spousta lidí, kteří potřebují pomoc ostatních. Víme, že je tu i řada organizací, které pro potřebné dělají úžasnou práci. A také víme, že mezi našimi čtenářkami a čtenáři je spousta těch, kteří rádi přispějí na konkrétní věc. A tak přicházíme s Rokem pro dobro,“ vysvětluje šéfredaktorka Lifestyle Monika Binarová.

Každý měsíc představíme na Proženy.cz jednu neziskovou organizaci a nabídneme konkrétní možnost, jak můžete pomoci i vy. „Vybíraly jsme opravdu dlouho a pečlivě. Jsou to prověřené organizace, které své dary využívají maximálně ve prospěch klientů. Zároveň jsme je volily tak, aby se každá zabývala jinou oblastí, aby si čtenářky a čtenáři mohli vybrat, kde oni konkrétně třeba chtějí pomoci,“ říká Monika Binarová.

Redakce tak vytipovala organizace zabývající se pomocí seniorům, dětem, samoživitelkám, obětem domácího násilí nebo lidem s hendikepem, duševní nemocí či poruchami příjmu potravy. Vedle představení jednotlivých neziskových organizací přineseme v průběhu roku i příběhy konkrétních lidí, kteří pomoci využili, ale třeba i rozhovory s těmi, kdo tyto dobročinné organizace dlouhodobě podporují.

Které organizace Vám v rámci Roku pro dobro představíme?

Že pomáhat má smysl a solidarita a empatie je jednou z věcí, která přináší radost a smysl i těm, co dávají, nemusíme vůbec psát. Protože my víme, že vy to víte nejlépe!

Načítám