Hlavní obsah

Psí život pomůže zvířatům, když je majitel v tíživé situaci

Foto: Archiv Psí život

Foto: Archiv Psí život

Reklama

O tom, že čtyřnohý přítel přináší do života radost, se není třeba rozepisovat, stejně tak jako o tom, že potřebuje náležitou péči. A to nejen stravu a lásku, ale i lékaře. Bohužel, ne každý, kdo má psa, kočku či další zvíře, si může takovou péči dovolit. A právě proto je tu Psí život, organizace, která pomáhá s dostupnou péčí pro každé zvíře. Je to zároveň první z organizací, kterou vám představujeme v rámci nového projektu Rok pro dobro.

Článek

1. Co dělá Psí život

Posláním organizace Psí život je pomáhat zvířatům, jejichž majitelé se dostali do tíživé životní situace nebo se pohybují „na okraji společnosti“ a nedokáží o své zvíře dostatečně pečovat.

2. Komu pomáhá

Jako jediná organizace v České republice se cíleně zaměřuje na pomoc zvířatům, která patří lidem bez domova, osobám závislým na návykových látkách a zvířatům, která žijí s lidmi v sociálně vyloučených lokalitách. Pomáhá samozřejmě i jiným zvířatům, ale nejvíce jich je právě od těchto majitelů.

Jednou z osobností, která pomáhá propagovat činnost organizace, je herečka Patricie Pagáčová. Už deset let organizuje focení psího kalendáře. Více si přečtěte zde.

3. V jakých konkrétních situacích se na Psí život můžete obrátit

Nejvíce pomáhá právě zvířatům, která žijí s lidmi na ulici. Zaměřuje se hlavně na veterinární péči, zejména na prevenci a plánovanou léčbu.

Pořádá pro ně očkovací akce, na kterých zvířata také léčí, nabízí kastrace zvířat apod. Lidé bez domova pracovníkům organizace denně volají a žádají o radu, konzultaci či nasměrování k další pomoci. Některým zvířatům také hledají nové domovy a podobně.

4. Kam se obrátit pro pomoc

Zájemce se na organizaci může obrátit emailem, telefonicky i přes sociální sítě. Veškeré kontakty pak najde na webu www.psizivot.com.

Foto: Archiv Psí život

Když se majitel ocitne v tíživé životní situaci, nemusí se zbavovat domácího zvířete, na které je zvyklý. S péčí pomůže Psí životFoto: Archiv Psí život

5. Jak můžete pomoci

Pomáhat zvířatům v nouzi může Psí život jen díky podpoře dárců. Pokud byste se i vy do pomoci chtěli zapojit, je to možné jednoduše a bezpečně přes dárcovskou on-line bránu zde: www.psizivot.com/chci-pomoci.

Některá zvířata máme také v doživotní péči a ty je možné si adoptovat virtuálně a přispívat jim na péči i pravidelně.

6. Co může Psí život díky darům ještě udělat

Čím více financí organizace získá, tím více zvířatům může pomoci. Většina peněz jde na úhradu veterinární péče, která je poměrně drahá. Ujímají se zvířat, která jsou po úrazech (hlavně po srážce s autem), někdy i v zubožením stavu, a než se dostanou do nového domova, náklady na jejich léčbu a péči jsou vysoké. Třeba ortopedická operace zvířete, které srazilo auto, jde do desetitisíců a takových pacientů není málo.

Reklama

Načítám