Hlavní obsah

Oslnivé retro v klášteře

Foto: J. J. Mašín

Slunečník jako nezbytný módní doplněkFoto: J. J. Mašín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky z nadcházejících kolekcí, to je to, co se na nás valí z mnoha přehlídek. Pokochat se ale originály modelů z první republiky a zažít atmosféru netradiční show v klášteře, se jen tak nenaskytne. My vám přinášíme ochutnávku toho nejlepšího!

Článek

Prostory odsvěceného kostela Sacre Coeur na pražském Smíchově ovládla společnost Profimed, která zde oslavila své jedenácté narozeniny. Večírek s názvem Život je změna byl pojat naprosto netradičně. Hosty oslnila show originálních dobových modelů z ohromné sbírky Vlaďky Dobiášové. A kdo je tato žena, jejíž koníčkem je už několik let sběratelství těchto unikátů?

Vášnivá sběratelka

Vlaďka Dobiášová vystudovala na pražské pedagogické fakultě obory ruština a výtvarná výchova. Ona sama pak učila výtvarnou výchovu na základní škole sedm let, později se u jedné velké firmy věnovala vzdělávání dospělých. To už měla doma slušnou sbírku oblečení a doplňků městské módy z první republiky, kterou však znali jen její přátelé. Všechno změnil až listopad 1989, kdy se Vlaďka mohla se svými kousky pochlubit veřejnosti. Její modely jsou velmi vzácné a mají nevyčíslitelnou hodnotu.

Tanec v rudé

Během večera si hosté připomněli blížící se třetí řadu soutěže StarDance. V první totiž excelovala Mahulena Bočanová, které se tanec zalíbil natolik, že se svým partnerem Jaroslavem Kunešem pravidelně trénuje a vystupuje. Než se ale moderátorka objevila na parketu v rudé róbě a zatančila svůdné tango, procházela se mezi hosty v pánském obleku. Akci si nenechali ujít Roman Vojtek s přítelkyní Terezou Janouškovou, modelky Renata Langmannová a Mirka Košťanová, Gábina Partyšová-Koktová nebo Česká Miss 2008 Eliška Bučková s přítelem Lacem.

Reklama

Související témata:

Načítám