Hlavní obsah

Rajčatová polévka s balzamikem

Hodnocení:
(1)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Italská kuchyně hraje barvami! Máte chuť na něco z rajčat? Podávejte jemnou polévku s bazalkou. Tady je recept!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 sušená chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 120 g mozzarellových třešinek
  • čerstvá bazalka
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte a spolu s nadrobenou papričkou, zbavenou semínek, opečte doměkka na rozehřátém oleji. Přidejte plátky česneku, nechte ho chvilku provonět a vše zalijte pasírovanými rajčaty. Přidejte i cukr a asi půl litru vody, osolte a 15 minut povařte.

Krok 2: Na závěr rozmixujte tyčovým mixérem – cibule polévku pěkně zahustí. Ochuťte balzamikem, solí a pepřem. Polévku rozdělte do talířů, zakápněte pro ozdobu balzamikem, rozdělte na ně mozzarellu a lístky bazalky.

Pokud vás polévka dostatečně nezasytila, upečte si bramborový koláč s cibulí a sýrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC