Článek
Postup
Krok 1: Oloupané brambory nahrubo nastrouhejte, propláchněte studenou vodou, abyste se zbavili části škrobu, a v čisté utěrce vyždímejte.
Krok 2: Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a pomažte ho máslem.
Krok 3: Mouku (klidně dejte hladkou pšeničnou), vajíčka, nasekaný rozmarýn, čerstvě mletý pepř, sůl, sýr a prolisovaný česnek smíchejte, přidejte brambory a těsto rozetřete do formy.
Krok 4: Do těsta lehce zatlačte asi 1,5 cm tlustá kolečka cibule, každé osolte a položte na ně kousek másla. Pečte asi 50 minut při 170 °C. Na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se opekl vršek koláče.
Krok 5: Podávejte teplé nebo studené.
Máte nějaký oblíbený recept na brambory? Podělte se o něj!