Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dopřejte si dnes něco výjimečného, třeba mušle s rajčatovou omáčkou a špagetami. Klidně použijte mražené vyloupané mušle, a pokud sáhnete po čerstvých lasturách, použijte jich určitě víc. A ty, které se při dušení neotevřou, bez milosti vyhoďte!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g špaget
    1
    3
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
    12
  • 125 ml rajčatové omáčky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 plátek másla
    7
  • 250 g čerstvých mušlí
    14
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olivový olej a plátek másla a zvolna orestujte cibuli s česnekem. 

02.

Přidejte mušle, maximálně dvě minuty restujte a poté podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Pak přidejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a pár minut poduste. 

03.

Nakonec zakápněte citronovou šťávou, vmíchejte kopr a promíchejte s těstovinami.

Načítám