Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dopřejte si dnes něco výjimečného, třeba mušle s rajčatovou omáčkou a špagetami. Klidně použijte mražené vyloupané mušle, a pokud sáhnete po čerstvých lasturách, použijte jich určitě víc. A ty, které se při dušení neotevřou, bez milosti vyhoďte!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g špaget
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 125 ml rajčatové omáčky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 plátek másla
  • 250 g čerstvých mušlí
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olivový olej a plátek másla a zvolna orestujte cibuli s česnekem. 

02.

Přidejte mušle, maximálně dvě minuty restujte a poté podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Pak přidejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a pár minut poduste. 

03.

Nakonec zakápněte citronovou šťávou, vmíchejte kopr a promíchejte s těstovinami.

Reklama

Načítám