Dopřejte si dnes něco výjimečného, třeba mušle s rajčatovou omáčkou a špagetami. Klidně použijte mražené vyloupané mušle, a pokud sáhnete po čerstvých lasturách, použijte jich určitě víc. A ty, které se při dušení neotevřou, bez milosti vyhoďte!
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
400 g špaget
2 ks cibule
4 stroužky česneku
200 ml bílého vína
125 ml rajčatové omáčky
1 lžička citronové šťávy
1,5 lžičky soli
2 lžíce čerstvého kopru
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 plátek másla
250 g čerstvých mušlí
Článek
Postup
01.
Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olivový olej a plátek másla a zvolna orestujte cibuli s česnekem.
02.
Přidejte mušle, maximálně dvě minuty restujte a poté podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Pak přidejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a pár minut poduste.
03.
Nakonec zakápněte citronovou šťávou, vmíchejte kopr a promíchejte s těstovinami.