Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ravioli jsou vynikající s nejrůznějšími náplněmi, a pokud je naplníte krevetami, jsou delikatesou hodnou rozmanitých oslav.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžíce pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 20 ks tygřích krevet
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet. 

02.

V misce promíchejte jogurt, 1 utřený stroužek česneku, nasekané bylinky a citronovou šťávu, osolte a nechte také v chladnu odležet. 

03.

V pánvi na rozehřátém oleji zprudka orestujte osolené a opepřené krevety, přidejte plátky zbylého česneku, osmahněte a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. 

04.

Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte vždy jednu krevetu, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé krevety zmáčkněte. 

05.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujeme ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Podávejte s vychlazeným jogurtovo-bylinkovým dipem.

Reklama

Načítám