Hlavní obsah

Rebarborové řezy se sněhem

Hodnocení:
(42)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Tento recept vás bude bavit! Nakyslá rebarbora si výborně rozumí se sladkou nadýchanou sněhovou přikrývkou.

Ingredience pro:
1 plech
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 5 řapíků rebarbory
  • moučkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Z mouky smíchané s práškem do pečiva, krupicového cukru, 1 balíčku vanilkového cukru, oleje, žloutků a mléka umíchejte těsto. Je-li těsto příliš husté, můžete je ještě zředit mlékem. 

Krok 2: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poklaďte na kostičky nakrájenou a předem oloupanou rebarborou a posypte zbývajícím vanilkovým cukrem. Dejte péct a mezitím si udělejte tuhý sníh z bílků, který podle chuti ještě oslaďte moučkovým cukrem. 

Krok 3: Když je moučník částečně upečený (ještě je světlý), vyjměte ho z trouby, potřete sněhem a dejte ještě dopéct. Až sníh vyběhne a zrůžoví, vypněte troubu a otevřete dvířka. Řezy vyndejte až po částečném prochladnutí.

Kombinace ovoce (i když rebarbora je zelenina), těsta a sladkého sněhu je skvostná, vyzkoušejte ji i vy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.