Hlavní obsah
3,0
(150)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Aktualizováno

Tento recept vás bude bavit! Nakyslá rebarbora si výborně rozumí se sladkou nadýchanou sněhovou přikrývkou.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 ks vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 5 řapíků rebarbory
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Z mouky smíchané s práškem do pečiva, 1 balíčkem krupicového cukru, vanilkového cukru, oleje, žloutků a mléka umíchejte těsto. Je-li těsto příliš husté, můžete je ještě zředit mlékem. 

02.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poklaďte na kostičky nakrájenou a předem oloupanou rebarborou a posypte zbývajícím vanilkovým cukrem. Dejte péct a mezitím si udělejte tuhý sníh z bílků, který podle chuti ještě oslaďte moučkovým cukrem. 

03.

Když je moučník částečně upečený (ještě je světlý), vyjměte ho z trouby, potřete sněhem a dejte ještě dopéct. Až sníh vyběhne a zrůžoví, vypněte troubu a otevřete dvířka. Řezy vyndejte až po částečném prochladnutí.

Kombinace ovoce (i když rebarbora je zelenina), těsta a sladkého sněhu je skvostná, vyzkoušejte ji i vy.

Reklama

Načítám