Hlavní obsah

Recept na gril: Burger z kukuřice

Hodnocení:
(4)
Foto: David Háva
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Myslíte, že se ze zeleniny pořádně nenajíte a za pár hodin vás přepadne hlad? Zeleninové burgery vás přesvědčí o opaku. Zkuste třeba ten z kukuřice!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 konzervovaná kukuřice
  • 3 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce cizrnové mouky
  • strouhanka na obalování
  • 1/2 čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 ks pečiva
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Zelí i mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do mísy, přidejte olej, citronovou šťávu, cukr a rukou důkladně promněte. Vmíchejte smetanu a salát dejte do chladu.

Krok 2: Do mixéru dejte polovinu slité kukuřice a rozmixujte ji na hladkou hmotu. Přidejte vejce, cizrnovou mouku, nasekanou bílou část cibulek a zbylou kukuřici. Důkladně promíchejte a dál už nemixujte. Směs podle chuti osolte a opepřete. Vytvarujte placky a každou obalte ve strouhance.

Krok 3: Placky smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Pečivo podélně seřízněte a na spodní část navrstvěte vychlazený salát. Přidejte burger, dozdobte natí jarních cibulek, přiklopte a podávejte.

A co budete grilovat vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC