Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Dýňovou polévku už znáte. Ale co dýně na medu? Zapečená chutná báječně!

25 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks dýně
  • 4 ks jablek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1 ks pomeranče
  • 1 hrnek medu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Zvolte menší dýni, odřízněte vrcholek a vydlabejte semena. V míse si smíchejte oloupaná, vykrájená jablka nakrájená na čtvrtky, zalijte je citronovou šťávou, aby nehnědla, přidejte rozinky a vlašské ořech. Smíchejte spolu s oloupaným pomerančem rozkrájeným na kousky.

02.

Směs zalijte medem, promíchejte a vlijte zpět do dýně. Přiklopte víčkem a v předehřáté troubě zapékejte kolem hodiny na pečicím papíru.

Související témata:

Načítám