Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nevíte, co dobrého uvařit z pohanky? Zkuste tuto obilninu připravit jako rizoto! S červenou řepou a balkánským sýrem.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 kousek chilli
  • 2 ks červené řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
    12
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrnek pohanky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 80 g balkánského sýru
    7
  • 1 lžička citronové šťávy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na oleji se špetkou chilli nechte zesklovatět cibuli, přidejte na kostky nakrájenou řepu a 5 minut opékejte. Přisypte nasekaný česnek a rozmarýn, nechte chvíli rozvonět a zalejte vínem.

02.

Vmíchejte propláchnutou pohanku, osolte, zalejte asi dvěma hrnky vody a nechte vařit přibližně 20 minut do změknutí. Dochuťte balzamikem a citronovou šťávou a vmíchejte nadrobený sýr (část můžete nechat na posypání).

Související témata:

Načítám