Hlavní obsah

Máte v rodině vegetariána? Pohostěte ho segedínem ze sójových kostek!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 3 hrnky sójových kostek
    6
  • 2 lžičky solčanky
    9
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 ks bobkového listu
  • 5 hrnku vody
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • 1 hrnek sójového mléka
    6
  • 3 lžíce hladké mouky
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrnek drobně pokrájené cibule osmažte na oleji, přisypejte sojové kostky, solčanku, kmín, sůl a tři minuty restujte. Zaprášte mletou paprikou, vložte bobkové listy a zalijte vodou.

02.

Až jsou kostky měkké, přimíchejte překrájené kysané zelí a další čtvrt hodiny vařte. Můžete ještě zahustit sójovým mlékem s rozkvedlanou moukou.

Načítám