Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dnes vám přinášíme recept na svačinu, kterou však můžete nahradit i oběd uprostřed lesa nebo na louce. Vyzkoušejte bulky s olivovo-rajčatovou tapenádou.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks bulek
  • 300 g černých oliv
  • 170 g sušených rajčat v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 250 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Olivy, sušená rajčata, česnek a sůl dejte do mixéru a rozmixujte na jemnou pastu.

02.

Bulky rozkrojte napůl, trochu opečte v toastovači a bohatě namažte tapenádou. Na tu pak položte plátky mozzarelly, rozkrojená cherry rajčata (můžete použít i plátky klasických rajčat), posekanou bazalku a přiklopte.

03.

Pokud si je vezmete na výlet, zabalte každou bulku zvlášť do potravinové fólie nebo alobalu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 014,5 kJ
Bílkoviny17,35 g
Tuky31,21 g
Sacharidy31,69 g
Sůl7,26 g
SAFA10,9 g
Vláknina7,89 g
Cukry6,37 g
Související témata:

Načítám