Hlavní obsah

Voňavá kuřecí korma

Hodnocení:
(148)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Hladká a jemná omáčka s výraznou vůní a barvou, která připomíná slunce. Tohle báječné indické jídlo vám spraví náladu v pošmourných dnech před příchodem zimy.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 2 lžíce oleje
  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
Ještě si připravte
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst loupaných mandlí
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 4 hřebíčky
  • 4 tobolky celého kardamomu
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 špetka chilli
Článek

Postup

Krok 1: Zázvor oloupejte a nakrájejte, vložte do mixéru, přidejte mandle, česnek a pár lžic vody a rozmixujte na hladkou pastu.

Krok 2: Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky velikosti sousta, cibuli pokrájejte najemno.

Krok 3: V hlubší pánvi rozpalte olej. Vsypte nakrájenou cibuli, přidejte hřebíček a tobolky kardamomu a opékejte, až je cibule dosklovata.

Krok 4: Na cibuli vložte maso a krátce opečte. Poté přidejte kmín, kurkumu a chilli podle chuti a také krátce opečte. Vmíchejte rajčatové pyré a připravenou mandlovou pastu, kuře podlijte vývarem a chvíli poduste – podle velikosti kousků bude stačit asi 15 minut. Na závěr vmíchejte kokosové mléko a ještě společně prohřejte.

Krok 5: Podávejte s rýží, limetkou a čerstvým koriandrem.

Tip: Ráda pracuji s kořením a míchám si vlastní směsi, v týdnu jsem ale vděčná za každou minutu ušetřeného času. Kořenicí pastu na kormu můžete ve velmi slušné kvalitě koupit i ve skleničce – stačí pak jenom kuřecí maso, kokosové mléko a večeře je hotová za 20 minut.

Máte rádi rychlé a voňavé indické recepty? Vyzkoušejte květákové kari po indicku s rýží anebo masové kuličky v rajské kari omáčce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama