Hlavní obsah
3,1
(226)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Hladká a jemná omáčka s výraznou vůní a barvou, která připomíná slunce. Tohle báječné indické jídlo vám spraví náladu.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 1 ks cibule
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 hrnek drůbežího vývaru
Ještě si připravte
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst mandlí
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 4 ks hřebíčku
  • 4 tobolky celého kardamomu
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 špetka chilli
Článek

Postup

01.

Zázvor oloupejte a nakrájejte, vložte do mixéru, přidejte mandle, česnek a pár lžic vody a rozmixujte na hladkou pastu.

02.

Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky velikosti sousta, cibuli pokrájejte najemno.

03.

V hlubší pánvi rozpalte olej. Vsypte nakrájenou cibuli, přidejte hřebíček a tobolky kardamomu a opékejte, až je cibule dosklovata.

04.

Na cibuli vložte maso a krátce opečte. Poté přidejte kmín, kurkumu a chilli podle chuti a také krátce opečte. Vmíchejte rajčatové pyré a připravenou mandlovou pastu, kuře podlijte vývarem a chvíli poduste – podle velikosti kousků bude stačit asi 15 minut. Na závěr vmíchejte kokosové mléko a ještě společně prohřejte.

05.

Podávejte s rýží, limetkou a čerstvým koriandrem.

Tip: Kořenicí pastu na kormu můžete ve velmi slušné kvalitě koupit i ve skleničce – stačí pak jenom kuřecí maso, kokosové mléko a večeře je hotová za 20 minut.

Máte rádi rychlé a voňavé indické recepty? Vyzkoušejte květákové kari po indicku s rýží anebo masové kuličky v rajské kari omáčce.

Načítám