Hlavní obsah
3,2
(87)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Kdo někdy doma dělal poctivé boloňské lasagne, ví, jak časově náročné to umí být a kolik nádobí se zašpiní. Pokud netrváte na stoprocentním originálu, jde to i mnohem jednodušeji a rychleji: a dokonce si zašpiníte jen jednu pánev a prkénko.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Lasagne
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 g hovězího mletého masa
  • 1 lžička koření
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 600 g rajčatové omáčky
  • 6 plátků lasagní
  • 2 lžíce parmazánu
  • 4 lžíce ricotty
Směs koření
  • 50 g himálajské soli
  • 2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky sušeného česneku
Článek

Postup

01.

Koření na směs smíchejte. Zbytek, který nepoužijete, uložte v kořence, hodí se na jakákoliv masa nebo zeleninu. V pánvi či hrnci, jenž může do trouby, osmahněte na troše olivového oleje jemně nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso a orestujte dohněda, až se bude úplně rozpadat.

02.

Ochuťte kořenicí směsí, přidejte oregano a rajčatové sugo (omáčku). Výroba suga není nijak náročná, návod najdete v receptu na pravou italskou pizzu. Místo suga můžete použít plechovku krájených sterilovaných rajčat a dvě lžíce rajčatového protlaku. Nechte chvíli podusit. Mezitím nalámejte pláty nudlí na lasagne na kousky velké přibližně 5 cm. Připravené těstoviny včetně všech úlomků opatrně vmíchejte do směsi, aby se s omáčkou provrstvily. Duste asi 20 minut doměkka.

03.

Troubu zapněte na 200 °C. Podušené lasagne poklaďte pár lžičkami ricotty a zasypte nastrouhaným parmazánem. Dejte asi na pět minut zapéct a můžete podávat.

Máte rádi rychlovky a neradi špiníte horu nádobí? Určitě vás zaujmou krémové těstoviny z jednoho hrnce nebo třeba pečené kuřátko s těstovinami z jednoho hrnce.

Reklama

Související témata:

Načítám