Hlavní obsah
Foto: greta blumajerová

Foto: greta blumajerová

Teď si přijdou na své milovníci lososa. Přinášíme vám originální recept na zapečeného lososa s bramborami a celerem. Tak hurá do kuchtění! Budete mile překvapení skvělou chutí!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • pepř
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • 400 g lososa
  • 150 g celeru
  • 300 g brambor
Článek

Postup

01.

Brambory a celer oloupejte a nakrájejte na asi centimetrové kostičky. Zeleninu nechte 10 minut vařit v osolené vodě.

02.

Filet z lososa nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou.

03.

Polovinou uvařené a scezené zeleniny pokryjte dno pekáčku, na ni rozprostřete kousky lososa, vše zakryjte zbytkem brambor a celeru.

04.

Vejce rozšlehejte se šlehačkou, posekaným koprem, solí a pepřem. Směsí pekáček zalijte a dejte na 30 minut do trouby péct.

Jednu dobrotu z lososa jsme pro vás nafotili krok za krokem už dříve. Chcete ochutnat lososa v záclonce? Recept najdete zde!

Související témata:

Načítám