Článek
Při přípravě užijte větší hlubokou pánev s nepřilnavým povrchem. Hrášek můžete nahradit baby špenátem nebo sezonním zeleným chřestem.
Postup
01.
Na pánvi na másle nebo ghí opečte osolené a opepřené porce lososa. Když jsou hotové, dejte je stranou na talíř.
02.
Na výpeku orestujte najemno nasekanou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Asi po třech minutách do pánve přidejte i tarhoňu a zamíchejte. Dál přidejte citronovou šťávu a kůru a zalijte horkým vývarem. Přiveďte k varu a za občasného míchání zvolna vařte, dokud není tarhoňa téměř měkká.
03.
Teď do pánve přilijte smetanu, nasypejte provensálské bylinky, chilli vločky, dle chuti sůl a čerstvě namletý pepř. Znovu provařte a nakonec omáčku zahustěte strouhaným parmazánem.
04.
Do horkého jídla zamíchejte zelený hrášek a dejte prohřát lososa. Při servírování každou porci posypejte nasekanou zelenou petrželkou.
>>>Lososový koláč: jednoduchý recept z toastového chleba. Nemusíte dělat těsto a výsledek je luxusní