Hlavní obsah
3,1
(83)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tarhoňa, těstovina ve tvaru malých kuliček, je nejčastěji používaná ve slovenské a maďarské kuchyni. U nás doma si ji oblíbila především dcera, pohodlně se jí a lze ji připravit na nespočet způsobů jako přílohu nebo samostatný chod. Dnes si ukážeme opravdu bleskovou a jednoduchou variantu, jak na tuto sympatickou těstovinu.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 100 g tarhoni
  • 50 g slaniny
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka chilli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve dejte vařit tarhoňu do osolené vroucí vody. Když je měkká, slijte ji přes cedník a vraťte do hrnce. Do horké zamíchejte půl lžičky másla, aby se kuličky neslepily. 

02.

Mezitím si nakrájejte na kostičky slaninu a tu na pánvi orestujte. Když je dozlatova, vyjměte ji a na výpeku osmažte vejce jako volské oko. Osolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem. 

03.

Tarhoňu dejte na talíř, přidejte orestovanou slaninu a nakonec volské oko. Vše zasypte nasekanou čerstvou pažitkou a chilli vločkami. 

Foto: Svatava Vašková

Tarhoňa jsou drobné těstoviny, které po uvaření vypadají jako malé kuličky Foto: Svatava Vašková

Tento jednoduchý recept můžete podávat jako nápaditou večeři nebo vydatnou snídani

Máte rádi slovenskou kuchyni? Zkuste halušky, lokše nebo fašírky.

Reklama

Načítám