Článek
Postup
Krok 1: Pokud máte jakékoli maso už upečené, můžete následující krok vynechat. Vepřovou pečeni ze všech stran osolte, opepřete, potřete drceným kmínem a vložte do pekáčku. Maso podlijte hovězím vývarem nebo vodou a dejte na hodinu péct při 190 stupních Celsia.
Krok 2: Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte ji na oleji. Když začíná zlátnout, přidejte k ní upečené a na kostičky nakrájené maso a vše ještě chvilku restujte, aby se chutě spojily.
Krok 3: Brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka, v jiném hrnci uvařte doměkka také kysané zelí dochucené kmínem. Kdybyste brambory vařili spolu se zelím, zůstanou na povrchu tvrdé!
Krok 4: Na dno pekáčku rozprostřete uvařené zelí, na něj dejte maso na cibulce a úplně navrch rozložte na kolečka pokrájené brambory. V misce rozmíchejte zakysanou smetanu s mlékem a pekáček jí zalijte.
Krok 5: Když máte všechno nachystané, vložte pekáček do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut, dokud povrch nezrůžoví.