Hlavní obsah

Rychlá roláda s marmeládovou náplní

Hodnocení:
(33)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Rozhodli jsme se vyzkoušet recept na roládu od Jany Hellerové, která ji prý jinak ani nedělá – nikdy ji nezklamala. A nám nezbývá než konstatovat, že recept je to úžasně jednoduchý s dokonalým výsledkem!

Ingredience pro:
5 porcí
Roláda
  • 6 vajec
  • 300 g marmelády
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce studené vody
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Mouku, cukr a prášek do pečiva smíchejte dohromady a všechna vajíčka rozdělte na žloutky a bílky.

Krok 2: Bílky vložte do misky na šlehání, přidejte 3 lžíce studené vody a špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Díky vodě a soli krásně drží.Když je sníh vyšlehaný, postupně střídavě přidávejte žloutky a prosátou směs s moukou a celou dobu stále dál šlehejte. Vznikne tak lehké tekuté těsto.

Foto: Mona Martinů
Foto: Mona Martinů

Krok 3: Troubu rozehřejte na 180 stupňů (horkovzdušnou na 160 stupňů). Plech vystelte pečicím papírem, těsto na něj vylijte a rovnoměrně rozprostřete. Pak jej vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 8–10 minut.

Krok 4: Ještě horkou roládu opatrně srolujte a nechte vychladnout. Pokud se bojíte, že by pak nešla z pečicího papíru sundat, vězte, že to určitě nebude problém. Pro jistotu ji ale ještě můžete přikrýt vlhkou utěrkou.

Foto: Mona Martinů

Krok 5: Vlažnou ji pak rozmotejte, potřete dostatečnou vrstvou marmelády a opatrně srolujte zpátky. Při tomto rolování už samozřejně opatrně odlupujte i pečicí papír. A je hotovo!

Foto: Mona Martinů
Foto: Mona Martinů

Tip: Při servírování roládu dozdobte libovolným ovocem (hrozny, kiwi, mandarinky, jahody…) a šlehačkou. Dobrou chuť!

A jakou roládu děláte doma vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek