Hlavní obsah

Buchty a koláče s kompotovaným ovocem nebo džemem

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbyly vám od loňska marmelády, džemy nebo ovocné kompoty? Poradíme vám, jak je zužitkovat tím nejlepším způsobem. Upečte z nich skvostné moučníky. Naše tipy na koláče, buchtu na plech nebo bábovky vás dostanou do sladkého nebe!

Článek

Když přijde nová ovocná sezona, je třeba uvolnit místo ve špajzce nebo na poličce ve sklepě. A tak otevřete loňský meruňkový kompot, džem nebo marmeládu a upečte si z nich skvělé dobroty. Ovocný koláč, nadýchaná roláda s džemem, buchta na plech s kompotovaným ovocem, to jsou vynikající moučníky, které jsme pro vás dnes nachystali.

Koláč i buchta na plech s kompotem

Pokud máte rádi jednoduché moučníky, pak jsou přesně pro vás krupicový koláč, cheesecake a buchta na plech. Umícháte těsto, pokladete ovocem a dáte péct.

Bábovka, galetka i řezy s kompotovaným ovocem

Bábovka je moučník, který miluje snad každý. A pokud je plná šťavnatého ovoce, rozhodně vám nebude drhnout v krku. Anebo dáte přednost moderní galetce?

Perník s marmeládou? Skvělá kombinace

Když nevíte co, upečte rodině perník. S loňskou marmeládou či džemem bude vždy dokonalý. Banánové řezy jsou celoroční záležitostí, zkuste i je.

Bábovka i roláda s marmeládou

Nadýchaná roláda nebo mřížkový koláč, anebo čajové koláčky s marmeládou? Zpracujte všechny přebytečné zásoby džemů a vyzkoušejte všechny naše recepty.

Mini koblížky a řezy s džemem

Co s přebytečnou marmeládou či džemem? Usmažte si koblížky. Anebo si upečte brazilské řezy či rychlý moučník, který máte hotový do půl hodiny.

Tak co říkáte, jakým moučníkem začnete vy? A pokud milujete jahody, jistě vás zaujme náš jahodový speciál. Najdete v něm recepty na další skvělé moučníky, džemy i třeba na jahodovou žemlovku.

Reklama

Načítám