Hlavní obsah
2,9
(45)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Chystáte pohoštění pro návštěvu a chcete udělat něco originálního? Vyzkoušet můžete sýrovou roládu. Zabere trochu času, ale pak už stačí ji nakrájet a těšit se z lahodných chutí.

40 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 400 g sýru eidam
  • 125 g másla
  • 2 trojúhelníčky taveného sýra
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce hořčice
  • 100 g šunky
  • 3 ks vejce
  • 2 ks kyselých okurek
  • 1 ks sterilovaných kapií
  • 1 ks cibule
Článek

Postup

01.

Sýr dejte do igelitového sáčku a vložte ho do vroucí vody. Sáček snadno přichytíte poklicí. Sýr takto „vařte“ asi 30 minut, až se úplně rozpustí.

02.

Mezitím si připravte náplň. Šunku, okurky, kapii a cibuli nakrájejte najemno, přidejte kapii, hořčici, tavený sýr (použít můžete také 1 lžíci taveného sýru v kelímku) a měkké máslo. Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte je a nastrouhejte nahrubo k ostatním ingrediencím. Vše dochuťte solí, pepřem a jakýmkoli oblíbeným kořením a důkladně promíchejte.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Rozpuštěný sýr položte na mokrý vál a mokrým válečkem ho rozválejte na obdélníkový plát silný asi 3–4 mm. Plát pak namažte do 2/3 kratší strany náplní a pevně srolujte. Hotovou roládu zabalte do alobalu nebo potravinové fólie a dejte minimálně na 2 hodiny ztuhnout do lednice.

04.

Nakonec ji nakrájejte na kolečka. Na stole by neměl chybět ani dobrý chléb.

Reklama

Související témata:

Načítám