Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Také milujete pokrmy z brambor? Jsou levné a když se dobře připraví, tak můžou být neskutečně delikátní. My vám ukážeme, jak jednu obyčejnou polévku povýšit na opravdový bramborový zážitek.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 2 hrsti sušených hub
  • 4 ks brambor
  • 2 ks mrkve
  • 1/2 bulvy celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1 ks bujonu
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Houby dejte do kastrůlku, zalijte asi půllitrem vody a nechte povařit. Do velkého hrnce dejte litr a půl vody a uvařte v něm rozkrájené brambory se zeleninou. Potom přidejte houby i s vodou a vše dovařte.

02.

Mezitím si udělejte jíšku – rozehřejte v kastrůlku máslo, přidejte mouku a míchejte dozlatova. Ještě horkou jíšku vlijte do vařící polévky, osolte, opepřete a přidejte majoránku.

03.

Nakonec přidejte prolisovaný česnek, rozklepnuté vejce a hrstku čerstvé petrželky.

Recept pochází z kuchařky Dity Pecháčkové: Kuchařka Dity P, Dita Pecháčková, Praha 2012.

Související témata:

Načítám