Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Slyšíte to pořád, ryby jsou zdravé a měli byste je jíst alespoň jednou týdně. Jenže, ne každý rybám holduje. Zkuste doma strávníkům místo klasické ryby nabídnout rybí polévku!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1/4 bulvy celeru
    9
  • 1 ks kořenové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g rybího filé
    4
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce zakysané smetany
    7
  • 1 l vody
  • 1 lžička citronové šťávy
Obsažené alergeny
4
Ryby
7
Mléko a mléčné výrobky
9
Celer
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte nastrouhanou mrkev, celer a petržel a chvíli restujte. Přidejte nakrájený česnek, sladkou papriku, podle chuti pálivou papriku, nechte chvilku rozvonět a zalejte litrem vody. Vařte 10 minut.

02.

Přidejte filé, osolte a povařte asi 5 minut do změknutí. Na závěr vmíchejte citronovou šťávu, nasekanou petržel, zakysanou smetanu a případně dosolte a opepřete.

Související témata:

Načítám