Článek
Postup
01.
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a zarestujte k ní na kostičky nakrájený celer, mrkev, cuketu a brambory. Vše zalijte vývarem (stačí z kostky) osolte a okořeňte pepřem, muškátovým květem a oříškem a mletým novým kořením a vařte asi 10 minut.
02.
Když jsou brambory zcela měkké, část zeleniny odeberte a zbytek rozmixujte dohladka. Pak do hrnce vraťte nerozmixovanou zeleninu, přidejte fazolové lusky a polévku přiveďte k varu.
03.
Nakonec přidejte kukuřici a na kousky rozebrané filety z lososa , vše nechte ještě asi 2 minuty provařit a hrnec stáhněte z plotny – losos „dojde“ v horké polévce sám a nerozpadne se. Nakonec můžete podle chuti přidat trochu smetany a můžete podávat!