Hlavní obsah
Foto: Chudovska, Shutterstock.com

Foto: Chudovska, Shutterstock.com

Dali byste si lahodnou a netradiční polévku? Zkuste třeba zeleninovou s lososem. Úspěch zaručen!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 3 ks mrkve
  • 1/4 ks celeru
  • 1/2 ks cukety
  • 1 hrst mražených fazolových lusků
  • 4 ks brambor
  • 2 lžíce kukuřice
  • 200 g lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 200 ml smetany na vaření 33%
  • 1/4 lžičky muškátového květu
Článek

Postup

01.

Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a zarestujte k ní na kostičky nakrájený celer, mrkev, cuketu a brambory. Vše zalijte vývarem (stačí z kostky) osolte a okořeňte pepřem, muškátovým květem a oříškem a mletým novým kořením a vařte asi 10 minut.

02.

Když jsou brambory zcela měkké, část zeleniny odeberte a zbytek rozmixujte dohladka. Pak do hrnce vraťte nerozmixovanou zeleninu, přidejte fazolové lusky a polévku přiveďte k varu.

03.

Nakonec přidejte kukuřici a na kousky rozebrané filety z lososa , vše nechte ještě asi 2 minuty provařit a hrnec stáhněte z plotny – losos „dojde“ v horké polévce sám a nerozpadne se. Nakonec můžete podle chuti přidat trochu smetany a můžete podávat!

Související témata:

Načítám