Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Máte chuť připravit brambory tak trochu jinak? Tenhle recept je téměř bez práce. O to více si pak ale výsledek vychutnáte! Zapečte si brambory se zelím.

40 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 ks brambor
  • 300 g kysaného zelí
  • 3 ks klobásy
  • 200 ml smetany
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, podélně rozpulte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Jimi vystelte dna čtyř menších zapékacích misek (dle očekávaného hladu strávníka).

02.

Přes ně rozprostřete plátky klobásy a pokryjte je zelím, ze kterého jste vymačkali šťávu a překrájeli jste ho.

03.

Nezapomeňte posolit, opepřit, zalít smetanou a je to. Pekáček nechte v troubě asi 25 minut při 180 stupních a může se podávat!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 138,75 kJ
Bílkoviny16,88 g
Tuky28,44 g
Sacharidy44,75 g
Sůl4,64 g
SAFA10,33 g
Vláknina4,88 g
Cukry12,24 g
Související témata:

Načítám