Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Rychlé, lehké, svěží a chutné! Víc od letních jídel nežádám. A to vše splňuje dnešní recept. Jednoduše naplníte krevetami a zeleninou listy salátu a doplníte je avokádovým dipem.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
  • 6 listů salátu hlávkového
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 půlka salátové okurky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 200 g loupaných krevet
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
Na avokádový dip
  • 1 ks avokáda
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Dejte vyniknout chuti jednotlivých svěžích surovin, není proto třeba žádné velké dochucování, dokonce by bylo na škodu. Salát je i výživově hodnotný. K zelenině se kvalitní krevety výborně hodí a dodají potřebné bílkoviny a avokádo zas nenasycené tuky.

Postup

01.

Nejprve si připravte dresink z avokáda - to oloupejte a zbavte pecky. Dužinu dejte do vyšší misky, přidejte limetovou šťávu, sůl a pepř. Tyčovým mixérem vše rozmixujte.

02.

Loupané krevety zbavené střívka dejte do hrnce s trochou vody na pařník. Osolte je a opepřete čerstvě namletým pepřem. Vařte na páře asi 5 minut a pak je nechte zchladnout.

03.

Omytý salát (např. little gem) rozeberte na listy a přidejte rozpůlená cherry rajčata, plátky salátové okurky a nasekanou jarní cibulku. Nakonec krevety a lžičku avokádového dipu. Dle chuti dosolte a opepřete.

Načítám