Hlavní obsah
3,5
(49)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Grilled cheese je křupavý grilovaný sýrový sendvič z bílého nebo toustového chleba. Základem je samozřejmě sýr, pečivo a máslo. Představíme vám základní postup, který ale můžete různě variovat – doplnit ho třeba avokádem, slaninou či pestem.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 kusy
  • 6 plátků bílého chleba
  • 20 g másla
  • 50 g sýru hermelínového typu
  • 50 g goudy
Článek

Postup

01.

Pánev dejte na sporák, aby se dostatečně rozpálila. Všechny plátky chleba nebo toustů z jedné strany namažte tence máslem.

02.

Na suchou rozpálenou pánev dejte všechny krajíčky opékat namazanou stranou dolů. Na každý druhý dejte plátek goudy a hermelín.  

03.

Když začne chleba zespoda lehce zlátnout, přiklopte sýry plátky chleba, aby namazaná, teď už lehce opečená strana, byla nahoře.

04.

Sýr se začne tavit, to je ten pravý čas celý sendvič obrátit a dopéct ho i z druhé strany dozlatova. Sendvič je díky máslu dokonale křupavý a sýr uvnitř správně rozteklý. 

Foto: Svatava Vašková

Dovnitř můžete přidat cokoli: šunku, slaninu, rajče, vajíčko...Foto: Svatava Vašková

Taky vám chutnají jednoduchá jídla do ruky? Pak vyzkoušejte křehký francouzský toust nebo obloženou bagetu, opět po francouzsku

Reklama

Související témata:

Načítám