Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Mrazené ovoce je skvělým pomocníkem třeba v zimě, když máte chuť na dobrou bublaninu. Mrazené ovoce se ale skvěle hodí i ke krupicové kaši. Tento recept vám dnes nabízíme. Zkusíte ho?

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kaše
  • 10 lžic krupičky
  • 1,5 l mléka
  • 1 špetka soli
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
Na ozdobu
  • 1 tabulka mléčné čokolády
  • 200 g mraženého ovoce
Článek

Postup

01.

Krupičku zalejte polovinou mléka, promíchejte a nechte aspoň 5 minut bobtnat.

02.

Mezitím dejte zbytek mléka do hrnce, pomalu ho zahřívejte a často jej míchejte. Když se začne vařit, přidejte sůl a cukr, a nakonec nabobtnanou krupičku. Za stálého míchaní vařte, dokud kaše nezhoustne.

03.

V druhém kastrolu dejte zahřát ovoce, zasypte ho jedním vanilkovým cukrem a červeným vínem. Nechte probublávat asi 3 minuty. Kaši rozdělte do talířů, polejte ji ovocnou směsí a posypejte nastrouhanou čokoládou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 170,25 kJ
Bílkoviny17,75 g
Tuky14,5 g
Sacharidy77,79 g
Sůl0,71 g
SAFA8,75 g
Vláknina2,75 g
Cukry44,2 g
Související témata:

Načítám