Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

V jednoduchosti je krása! Dokonalé italské menu uvaříte z několika málo surovin: začněte třeba bruschettou s pestem.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Bruschetta
  • 2 krajíce bílého chleba
    1
  • 1 ks rajčat
  • 50 g mozzarelly
    7
Pesto
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g piniových semínek
    8
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Bazalku, česnek, pinie, olej a sůl podle chuti rozmixujte na pesto.

02.

Chléb zlehka nasucho opečte na pánvi, potřete pestem a poklaďte plátky rajčete a mozzarelly. Zapečte v troubě či pod grilem a podávejte.

Tip

Zbylé pesto zakápněte olejem a uchovávejte v lednici pro další použití.

Související témata:

Načítám