Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Pizza tak, jak ji znáte z restaurace, bývá sice výborná, ale mnohdy velmi tučná a také plná sacharidů. A pokud si hlídáte jídelníček, vejde se vám do něj jen malý kousek – a ještě jen občas. Pojďte si upéct pizzu, která je také výborná, ale místo sacharidů jsou v ní proteiny. A je za půl hodiny na stole!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pizzu
Těsto
  • 250 g nízkotučného tvarohu
    7
  • 45 g chia semínek
  • 55 g lněných semínek
  • 1 ks vejce
    3
  • 1/4 lžičky soli
Ozdoba
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
    4
  • 1 ks mozzarelly
    7
  • 3 lžíce rajčatového suga
  • 1 ks cibule
  • 1/4 lžičky oregana
  • 1/2 hrnku listového špenátu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Pravý Ital by asi mohl protestovat proti označení pizza, ale proč si kazit požitek malichernostmi, když tak skvěle chutná! Navíc je plná proteinů a surovin, které potěší nejen chuťové pohárky, ale i výživové specialisty. Je nenáročná na přípravu a také velice variabilní, protože kromě tuňáka na ni lze dát třeba kuřecí maso nebo šunku.

Postup

01.

Tvaroh smíchejte se semínky, přidejte celé vejce, osolte a promíchejte. Připravte si plech s pečicím papírem a těsto na něj lžící rozetřete do tvaru placky – ale nedělejte ji moc tenkou!

02.

Plech s rozetřeným těstem vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 15 minut.

03.

Zatímco se korpus na pizzu peče, nakrájejte cibuli – nejlepší je v tomto případě červená. Z tuňáka slijte nálev a vidličkou ho rozdělte na několik částí. Mozzarellu nakrájejte na kousky.

03.

Plech s upečeným korpusem vytáhněte z trouby a položte někam, kde se o něj nespálíte a dobře na něj dosáhnete. Korpus potřete sugem, naklaďte na něj kousky tuňáka, sýra a cibule. Můžete přidat i listový špenát. Poté vložte pizzu zpět do trouby a chvíli zapečte, aby se sýr začal roztékat. Můžete servírovat.

Tip: Jak vyrobit domácí sugo, najdete v receptu na lilkové minippizzy bez mouky.

Energetická hodnota celkem pro 1 pizzu
Energie5 315,71 kJ
Bílkoviny120,2 g
Tuky65,48 g
Sacharidy50,18 g
Sůl5,31 g
SAFA23,55 g
Vláknina28,46 g
Cukry22,06 g

Načítám