Článek
Pravý Ital by asi mohl protestovat proti označení pizza, ale proč si kazit požitek malichernostmi, když tak skvěle chutná! Navíc je plná proteinů a surovin, které potěší nejen chuťové pohárky, ale i výživové specialisty. Je nenáročná na přípravu a také velice variabilní, protože kromě tuňáka na ni lze dát třeba kuřecí maso nebo šunku.
Postup
01.
Tvaroh smíchejte se semínky, přidejte celé vejce, osolte a promíchejte. Připravte si plech s pečicím papírem a těsto na něj lžící rozetřete do tvaru placky – ale nedělejte ji moc tenkou!
02.
Plech s rozetřeným těstem vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 15 minut.
03.
Zatímco se korpus na pizzu peče, nakrájejte cibuli – nejlepší je v tomto případě červená. Z tuňáka slijte nálev a vidličkou ho rozdělte na několik částí. Mozzarellu nakrájejte na kousky.
03.
Plech s upečeným korpusem vytáhněte z trouby a položte někam, kde se o něj nespálíte a dobře na něj dosáhnete. Korpus potřete sugem, naklaďte na něj kousky tuňáka, sýra a cibule. Můžete přidat i listový špenát. Poté vložte pizzu zpět do trouby a chvíli zapečte, aby se sýr začal roztékat. Můžete servírovat.
Tip: Jak vyrobit domácí sugo, najdete v receptu na lilkové minippizzy bez mouky.