Článek
Pokud chcete zelnou pizzu ještě dietnější, vynechte zakysanou smetanu. Zelí můžete potřít například hořčicí nebo neslazeným protlakem.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Hlávku zelí zbavte horních listů a nakrájejte ji na cca 2cm plátky (hlávka vyjde asi na 6 kusů). Zelí položte na pečicí papír, potřete olejem, osolte, opepřete a dejte péct na 15-20 minut, dokud zelí po okrajích nezezlátne.
02.
Zakysanou smetanu smíchejte s utřeným česnekem, solí a pepřem. Směs naneste na zelí a na to naskládejte natrhané plátky šunky, sýr, pokrájenou jarní cibulku a vše posypte provensálským kořením. Takto připravené pizzy dejte ještě na 5 minut zapéct a můžete servírovat.
Pizza ze zelí není jediná low carb varianta, zkuste i jiné druhy.