Článek
Neobvyklá chuť těchto taštiček vás překvapí a rozhodně je nebudete dělat naposledy! Chcete-li si ulehčit práci, je možné ze surovin připravit i snazší závin. A pokud nemáte po ruce zásobu medvědího česneku, skvěle vám poslouží i klasický špenát.
Postup
01.
Připravte si morek: Kosti pečte v troubě při 200 °C asi 15-20 minut, dokud se z nich neuvolní morek a nebude lehce zlatavý. Pak kosti vyjměte a nechte zlehka vychladnout. Lžičkou vydlabejte morek a dejte ho do misky.
02.
Připravte náplň: Na pánev dejte máslo a nechte ho rozpustit. Pak vmíchejte najemno nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce opečte. Duste, dokud špenát nezměkne a neztratí vodu. Dochuťte vše solí, pepřem a muškátovým oříškem.
03.
Dodělejte náplň: Do prochladlé špenátové směsi vmíchejte vydlabaný morek a parmazán. Pokud je směs příliš řídká, můžete přidat strouhanku. Náplň nechte lehce vychladnout.
Tip: Pokud je na vás chuť medvědího česneku moc výrazná, nahraďte ho zčásti špenátem nebo z receptu vynechte klasický česnek.
04.
Balení listového těsta rozviňte a nakrájejte asi na pět pruhů, na které do poloviny navršte náplň. Pak je přehněte, zmáčkněte okraje a nařežte nožem vrchní stranu, aby byla vidět náplň. Naskládejte na pečicí papír a dejte na plech.
05.
Jednotlivé kousky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamem. Pečte při 200 °C asi 25-30 minut, dokud není povrch zlatavý a křupavý.