Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Už jste ochutnali kombinaci těstovin a mořských plodů? Je znamenitá. Vyzkoušejte náš recept a uvidíte, že nebudete litovat.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 150 ml smetany
    7
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 dl bílého vína
    12
  • 1 trochu soli
  • 1 000 g slávek
    14
  • 100 g sýru Philadelphia
    7
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 stroužky česneku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Na rozehřátou pánev nalijte asi 1 dl vody, ve které jste vařili těstoviny, vmíchejte smetanu, sýr, citronovou šťávu, mletou papriku, utřený česnek a osolte. Směs nechte za stálého míchání zhoustnout. Podle potřeby ji podlijte vodou ze špaget. 

02.

Slávky dejte do hrnce, zalijte vínem, přikryjte pokličkou a na prudkém ohni vařte 5 minut. Všechny slávky by měly být otevřené, zavřené odstraňte. Hotové špagety promíchejte se smetanovou omáčkou a podávejte se slávkami.

Načítám