Článek
Postup
01.
Na mírném ohni dejte do kastrůlku ohřát mléko a rozpusťte v něm cukr. Pak postupně přidávejte další ingredience – máslo, ořechy, rum a rozlámané piškoty. Do ingrediencí můžete přidat třeba i kousíčky rozlámaného cukroví, které se vám při pečení nepovedlo, aspoň se nevyhodí! Míchejte tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří a nevznikne konzistentní (česky blemcavá) hmota.
.
02.
Připravte si tekutou čokoládu. Můžete ji udělat z čokolády na vaření a tuku tak, že ji rozpustíte v kastrůlku ve vodní lázni.
03.
Potom si rozložte papírové košíčky, které běžně zakoupíte v domácích potřebách. Na jejich dno nalijte trochu čokolády a nechte ji ztuhnout. Na ni dejte připravenou ořechovou hmotu a opět zalijte čokoládou. Ozdobte mandlí nebo ořechem, nechte ztuhnout v chladu a pak už můžete jen mlsat.