Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Pečená vejce v malých zapékacích miskách se dají připravit na mnoho způsobů. Podávat je můžete jako vydatnou snídani nebo originální večeři plnou bílkovin.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžička oleje
  • 80 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 lžíce ricotty
    7
  • 2 ks sušených rajčat
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 2 špetky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sušená rajčata nasekejte najemno společně se dvěma lístky čerstvé bazalky. Zamíchejte je do ricotty, kterou dle chuti osolte a opepřete.

02.

Malé zapékací mističky vymažte olejem či máslem. Na dno každé z nich nalijte cca 40 ml smetany a přidejte lžíci ricottové směsi.

03.

Aby žloutek nebyl pečením vysušený, ale bílek byl tak akorát, dávám nejprve do zapékací misky samotné bílky. Osolte a dejte misky péct do předehřáté trouby na 180 stupňů.

04.

Asi po pěti minutách přidejte do každé misky žloutek a dál pečte pět minut.

Foto: Svatava Vašková

Pečená vejce podávejte, ozdobená čerstvou bazalkou, s pečivem.Foto: Svatava Vašková

Máte rádi podobné lahůdky? To by vám mohly chutnat i zapékané bagetky s vejcem a slaninou nebo švýcarské vejce v sýrové košilce

Související témata:

Načítám