Hlavní obsah

Zapečené bagetky s vejci, slaninou a jarní cibulkou

Hodnocení:
(150)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Všichni tu zkušenost jistě máte... Kupované světlé bagetky jsou křupavé a měkké jen první den, do ráda jsou z formy. Dnes vám přinášíme tip, jak právě je využít při přípravě rychlé večeře. Náplně můžete libovolně měnit, podle obsahu své ledničky.

Ingredience pro:
3 kusy
  • 3 bagetky
  • 3 vejce
  • 3 lžičky olivového oleje
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 jarní cibulka
  • 1/2 čerstvé červené papriky
  • 50 g strouhané mozzarelly
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

Krok 1 : Troubu předehřejte na 180 stupňů. Světlé mini bagetky shora nařízněte do tvaru V a částečně je vydlabejte, aby okraje zůstaly a nevytekla náplň. 

Krok 2: Takto připravené bagetky dejte na plech, lehce je pokapejte olivovým olejem a dejte je do trouby na cca 5 minut. Vnitřek vydlabaných baget se mírně opeče a nevsákne později tolik vaječné směsi. 

Krok 3: Do misky rozklepněte 2–3 vejce (záleží na velikosti), přidejte nasekanou jarní cibulku, na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájenou čerstvou papriku a nakonec strouhanou mozzarellu. Směs osolte, opepřete a zamíchejte. 

Krok 4: Vaječnou směs rozdělte do předpečených bagetek a dejte je zapéct do trouby na 15 minut. Směs krásně nabude a ztuhne.  

Foto: Svatava Vašková

Servírujte je hned po upečení posypané nasekanou pažitkou

A co zkusit něco rychlého s listovým těstem? Doporučujeme soudečky se sýrem nebo slaný závin s cuketou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
16. 2. 2022

Reklama

Sdílejte článek