Hlavní obsah
3,1
(166)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Všichni tu zkušenost jistě máte... Kupované světlé bagetky jsou křupavé a měkké jen první den, do ráda jsou z formy. Dnes vám přinášíme tip, jak právě je využít při přípravě rychlé večeře. Náplně můžete libovolně měnit, podle obsahu své ledničky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 kusy
  • 3 ks bagety
  • 3 ks vejce
  • 3 lžičky oleje
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 ks jarní cibulky
  • 50 g 40% eidamu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Světlé mini bagetky shora nařízněte do tvaru V a částečně je vydlabejte, aby okraje zůstaly a nevytekla náplň. 

02.

Takto připravené bagetky dejte na plech, lehce je pokapejte olejem a dejte je do trouby na cca 5 minut. Vnitřek vydlabaných baget se mírně opeče a nevsákne později tolik vaječné směsi. 

03.

Do misky rozklepněte 2–3 vejce (záleží na velikosti), přidejte nasekanou jarní cibulku, na kostičky nakrájenou slaninu a nakonec sýr. Směs osolte, opepřete a zamíchejte. 

04.

Vaječnou směs rozdělte do předpečených bagetek a dejte je zapéct do trouby na 15 minut. Směs krásně nabude a ztuhne.  

Foto: Svatava Vašková

Servírujte je hned po upečení posypané nasekanou pažitkouFoto: Svatava Vašková

A co zkusit něco rychlého s listovým těstem? Doporučujeme soudečky se sýrem nebo slaný závin s cuketou.

Reklama

Související témata:

Načítám