Hlavní obsah

Řecký salát s těstovinami: Ideální jídlo (nejen) do práce

Foto: Marcel Rozhoň

Hotový je během chvilky a stejně rychle i zmizíFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Aktualizováno

Těstovinový salát je ideální volbou na rychlý oběd nebo večeři. Je to ale i jídlo, které si snadno zabalíte i s sebou do práce. Výborný sýr, lahodné olivy a vůně rozmarýnu vás nezklamou!

Článek

Jak vybírat olivy? Pořídíte je v sáčku, ve skle i plechovce nebo volně vážené. Obecně platí, že ty v nejnižší kvalitě jsou ze sáčku. Naopak nejkvalitnější jsou v plechovce. Jsou sterilované, nejsou vystavené světlu a nemohou se ani mechanicky poškodit jako v sáčku. Už se vám sbíhají sliny?

Řecký těstovinový salát

Na 4 porce budete potřebovat: 300 g těstovin penne, 200 g polníčku, 300 g rajčat, 100 g černých oliv, 250 g fety, 6 lžic olivového oleje, 1 snítku rozmarýnu, sůl, čerstvý pepř, 1 cibuli

Postup: Těstoviny uvařte podle návodu. V hmoždíři rozmělněte rozmarýn s olejem, osolte a opepřete. Po uvaření těstoviny dejte do mísy, promíchejte je s olivami, nakrájenými rajčaty, nasekanou cibulí a polníčkem. Pak do salátu přidejte rozdrobenou fetu a nakonec vše promíchejte s rozmarýnovým olejem. Salát nechte chvilku uležet a podávejte.

Tip: Fetu můžete v salátu nahradit balkánským sýrem nebo mozzarellou.

Připravujete těstovinové saláty? Nebo vám již došla inspirace? Zkuste saláty s kuřetem i tuňákem nebo se pusťte do špaldového salátu s kukuřicí!

Reklama

Načítám