Hlavní obsah

Redakční test masek na rty: Víme, které stojí za zkoušku!

Foto: bodiaphvideo, Shutterstock.com

Foto: bodiaphvideo, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rády plátýnkové a jednorázové masky, které vaší pleti dodají rychlou vzpruhu v podobě hydratace? V tom případě vyzkoušejte i masky na rty za pár korun. Některé jsme otestovaly za vás!

Článek

Svůdné rty, které lákají k zulíbání. Jen na hladkých a hydratovaných bude rtěnka vypadat opravdu pěkně. A s tím vám pomohou speciální masky. Jejich cílem je vaše rty vyživit a vypnout pomocí přidaných látek v podobě aloe vera i kyseliny hyaluronové.

Hodit by se vám proto mohly po pobytu na slunci, těsně před letní party či společenskou událostí a určitě i na cestách. A tak jsme jich pár v redakci vybraly a vyzkoušely!

Veganská maska Catrice

Foto: Archiv firmy

Hydratační maska na rty Catrice Lip Plumping s kyselinou hyaluronovou v tubě na více použití, 8 ml, 129 KčFoto: Archiv firmy

Otestovala redaktorka Lucie

Maska má za úkol rty „vypnout“ díky kyselině hyaluronové a zároveň je hydratovat. A to mohu jen potvrdit. Opravdu udělá rty opticky krásnější, maličko je zabarví dorůžova a máte z nich celkově lepší pocit. Zkoušela jsme ji na hodně suché rty a pomohla. Nelepí, jemně voní, a i když název produktu zní maska, já ji hodlám používat místo balzámu i lesku zároveň.

Maska Pilaten s aloe vera

Foto: Archiv firmy

Hydratační jednorázová maska na rty Pilaten Collagen Nourish Lips Membrane s aloe vera a kyselinou hyaluronovou (prodává e-shop Dekorativka), 49 KčFoto: Archiv firmy

Otestovala redaktorka Kateřina

Masku jsem po vyjmutí z obalu nandala na rty, ale aby dobře držela, bylo lepší si lehnout. Bylo určitě cítit, že maska působí, neboť jakoby lehce příjemně štípe. A ano, chvíli po aplikaci jsem měla rty opravdu plnější a červenější, ale že by to mělo výrazný dlouhodobější účinek, to bohužel ne. Vzhledem k tomu, že mám rty obecně sušší a citlivé, maska je určitě nijak nedráždila a byla příjemná.

Kolagenová maska Beauty face

Foto: Archiv firmy

Kolagenová hydrogelová maska na rty Beauty face pro hyaluronový vyplňující efekt je na jedno použití (prodává Makeup Group), 79 KčFoto: Archiv firmy

Otestovala redaktorka Pavla

Masku na rty by mě asi normálně moc nenapadlo používat, neboť si vystačím s balzámy na rty. Ovšem po týdenní dovolené na horách, kde bylo opravdu krásně, jsem si rty trochu spálila a měla jsem nepříjemně popraskané okolí. Balzámy mi příliš nepomáhaly, a tak přišel čas vyzkoušet masku. A světe div se, ona vážně zabrala. Na puse byla moc příjemná a druhý den jsem se probudila bez suchých míst. Určitě si ji na další cesty pořídím znovu.

Hydratační Korika

Foto: Archiv firmy

Jednorázová hydratační maska na rty Korika SciBeauty (prodává Notino), 99 KčFoto: Archiv firmy

Otestovala šéfredaktorka Monika

Netrpím nijak zvlášť na opravdu vážné vysušení či dokonce kornatění rtů, ale přesto mám pocit, že hydrataci, výživu a zjemnění ty moje potřebují. Používám hydratační rtěnky nebo balzámy, na noc vždy nějaký intenzivnější. Na masku jsem se těšila, čekala jsem, že výsledek bude výraznější než u obyčejných balzámů. Maska byla z příjemného gelového materiálu, bylo celkem příjemné ji na rtech mít, jakoby trochu chladila, což bylo vzhledem k panujícímu vedru fajn. Výsledek mě však zklamal, necítila jsem žádnou změnu před a po. Žádná hydratace, rty nebyly vláčnější ani hebčí. Pokorně se vrátím ke svým osvědčeným balzámům.

Maska Sephora s bambuckým máslem

Foto: Archiv firmy

Maska na rty Sephora Collection s bambuckým máslem je vyrobená z bio celulózy, 70 KčFoto: Archiv firmy

Otestovala šéfeditorka Marie

Jestli ani jako já vlastně nevíte, co od takové masky na rty čekat, pak zkuste tuhle ze Sephory. Budete totiž mile překvapeny. Je z bio celulózy, takže se dokonale přizpůsobí tvaru vašich rtů. Nechala jsem ji dle návodu aplikovanou 15 minut a po celou dobu to bylo velice příjemné. Krom toho, že chladí, tak má osvěžující vůni, takže máte dojem, že jen co ji sundáte, budete mít rty k nakousnutí.  Cítila jsem, že jsou hydratovanější, plnější (i když to je jen osobní dojem), sušší místa jsou pryč. Obsahuje bambucké máslo, které je téměř vždycky zárukou kvality, a tedy ani v tomto případě nezklamalo.

Podívejte se také na náš test lesků na rty!

Reklama

Načítám