Hlavní obsah

Řeřichová polévka

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Pusťte se do poctivé jarní krémové polévky! Řeřichovou si naprosto zamilujete! Že jste ji ještě nikdy nezkoušeli? V tom případě je právě čas to napravit!

Ingredience pro:
4 porce
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 3 ks brambor
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml 33% smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • 1 hrst řeřichy
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

Krok 1: Na másle zpěňte nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte kostičky brambor, zalijte je vývarem a asi 15 minut je povařte. Přidejte smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a také řeřichu. Tu stačí jen asi minutu prohřát, a poté polévku rozmixovat. Podávejte s pošírovaným vejcem, které připravíte v octové vodě.

ynezorPumanzeSaNyknalC
15. 5. 2013

Reklama

Sdílejte článek