Hlavní obsah

Restované ředkvičky

Hodnocení:
(49)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Pokud vám čerstvé ředkvičky nedělají dobře na zažívání nebo vám vadí jejich štiplavost, zkuste je tepelně zpracovat. Dnes vám přináším můj oblíbený recept, který je rychlý, snadný a chutný. Poslouží jako samostatný chod, ale i jako originální příloha.

Ingredience pro:
2 porce
Na ředkvičky
  • 200 g ředkviček
  • 70 g anglické slaniny v celku
  • 1/2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
Na dip
  • 100 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička tabaska
  • 1 špetka mletého černého pepře
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si orestujte asi 70 g na kostičky nakrájené slaniny, dejte ji stranou a do výpeku dejte smažit na poloviny nakrájené ředkvičky.

Krok 2: Když začnou zlátnout, přidejte k nim asi půl lžičky nasekaného rozmarýnu a jeden na plátky nakrájený stroužek česneku.

Krok 3: Vše ještě asi minutu restujte, nakonec přidejte na prohřátí slaninu. Dle chuti dosolte.

Foto: Svatava Vašková

Krok 4: Orestované ředkvičky podávejte s čerstvým chlebem a dipem z řeckého bílého jogurtu, soli a pálivé tabasko omáčky. 

Podívejte se i na další skvělé zeleninové přílohy

ynezorPumanzeSaNyknalC
8. 4. 2021

Reklama

Sdílejte článek