Hlavní obsah
3,5
(62)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

S přibývajícími teplými dny má člověk větší chuť spíš na odlehčená jídla. Tenhle salát potěší všechny, kdo mají rádi hovězí maso, pikantní ředkvičky a lehce nahořklou chuť rukoly. Salát doplňte hořčičným dresinkem a skvělý oběd je na stole.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Salát
  • 1 hrst mixu listových salátů
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 3 ks ředkviček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 ks červené cibule
  • 2 g pepře červného celého
Krutony
  • 1 plátek světlého toastového chleba
  • 1 lžíce olivového oleje
Maso
  • 1 plátek hovězí roštěné
  • 3 g soli a pepře
  • 1 lžíce rostlinného oleje
Dresink
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 g soli a pepře
Článek

Postup

01.

Jakkoliv to podle množství ingrediencí možná vypadá složitě, nelekejte se, je to velmi jednoduché a rychlé! Troubu zapněte na gril nebo co nejvyšší stupeň. Toastový chleba nakrájejte na kostičky, promíchejte s olivovým olejem a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pár minut opékejte dozlatova.

02.

Mezitím rozehřejte pánev s trochou oleje. Hovězí maso z obou stran osolte, opepřete. Pak jej z každé strany asi 2 minuty opékejte dohněda. Uložte ho do tepla, nebo přiklopte poklicí, a nechte chvilku odpočinout. Během toho kontrolujte i toastové krutony v troubě, snadno se totiž spálí.

03.

Krutony jsou připravené, a než si maso odpočine, smíchejte hořčici, med a olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Jednoduchý dresink je na světě.

04.

Salát promíchejte s rukolou, nakrájenými ředkvičkami, červenou cibulí a trochou oleje. Vyrobte z nich na talíři hnízdo, maso nakrájejte na tenké plátky, položte na salát a ozdobte červeným (neboli růžovým) pepřem. Nakonec zakápněte dresinkem a posypte krutony. Ihned podávejte.

Máte rádi rukolu? Dopřejte si ji také v tomto salátu s uzenou makrelou a novými bramborami nebo rukolovém salátu s hruškami.

Reklama

Načítám