Hlavní obsah
3,5
(118)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Bramborový salát nemusí nutně znamenat množství majonézy, kořenovou zeleninu a uzeninu, jak to známe z vánočního menu. Zkuste dnešní jednoduchý recept na lehkou verzi z raných brambor a čerstvé zeleniny.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Salát
  • 1 kg nových brambor
  • 4 ks ředkviček
  • 1 ks salátové okurky
  • 3 lžíce čerstvého hrášku
  • 1 lžíce soli
Zálivka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve dejte vařit do osolené vody celé rané brambory ve slupce. Když jsou měkké, slijte je a nechte zcela zchladnout. Pak je oloupejte a větší brambory nakrájejte na poloviny.

02.

Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na plátky nebo na větší kostičky. Omyté ředkvičky nasekejte na kolečka. Zelený hrášek vyloupejte z lusků, tento mladý netřeba tepelně upravovat. 

03.

Nyní je čas na jednoduchou zálivku. Smíchejte olivový olej s medem a dijonskou hořčicí, přidejte nasekanou pažitku a čerstvě namletý pepř. 

04.

Vychladlé brambory smíchejte se zeleninou a zálivkou. Dle chuti salát osolte a posypte hráškovými klíčky (pokud je nemáte, můžete klidně použít ředkvičkové nebo čerstvou naklíčenou řeřichu). 

Foto: Svatava Vašková

Jarní salát posypejte čerstvými klíčky nebo třeba oblíbenými bylinkamiFoto: Svatava Vašková

Tip

Tento jednoduchý salát dobře poslouží jako plnohodnotná večeře, ale můžete ho využít i jako přílohu například ke grilovanému masu.

Načítám