Hlavní obsah

Řízek bez masa: Smažený patison v parmezánovém těstíčku

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona patisonu je v plném proudu a to je důvod představit vám jednoduchý recept: usmažte si tuto jemnou zeleninu pěkně dozlatova v pikantním těstíčku z parmezánu a piva.

Článek

Chystáte se pozvat rodinu na oběd? Výborně, máme pro vás vděčný nápad, který potěší chuťové buňky všech přítomných. V obchodech nyní narazíte na tykvovitou zeleninu za pár korun, tak sezonu patisonu využijte a pusťte se do smažení. Skvěle se hodí k bramborové kaši nebo jakékoliv úpravě brambor.

Patison v parmezánovém těstíčku

Na 4 porce potřebujete: 1 patison, 2 vejce, 6 lžic piva, 3–4 lžíce hladké mouky, 40 g strouhaného parmezánu, 1–2 stroužky česneku, olej na smažení, sůl, pepř

Postup: Patison rozkrojte, střed se semínky vydlabejte. Vydlabanou tykev oloupejte a nakrájejte na přibližně 0,5–1 cm široké plátky. Osolte je a nechte chvilku odstát.

Připravte těstíčko. Vidličkou rozmíchejte celá vejce, osolte a opepřete. Přidejte prolisovaný česnek, parmezán, pivo a hladkou mouku. Pořádně vše šlehejte, až vznikne hustší těstíčko.

Rozpalte olej, plátky patisonu obalujte v těstíčku a z obou stran smažte dozlatova. Hotový patison nechte na papírové utěrce okapat od zbytečného tuku. Podávejte s bramborovou kaší, ozdobený jarní cibulkou.

Tip: Aby se olej při smažení nepřepaloval, přidejte do pánve malý kousek syrové mrkve.

Nebo byste raději vyzkoušeli smažený patison v trojobalu anebo plněný masem a olivami?

Reklama

Související témata:

Načítám