Hlavní obsah

Skvělá večeře z mletého masa s nadýchanou bramborovou čepicí

Foto: Marcel Rozhoň

Tohle je večeře, která skvěle chutná i vypadá, nemyslíte?Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mleté maso a zelenina v podobě cukety, mrkve, rajčat a k tomu lahodná bramborová kaše? To je vynikající kombinace, kterou vykouzlíte dokonalou večeři z jednoho pekáčku.

Článek

Jednoduchý, plný chutí a dokonale vypadající pokrm ocení celá rodina. S bramborovou kaší si navíc můžete trochu pohrát. Dejte ji do zdobicího sáčku a snadněji se vám bude na maso nanášet. A nemusíte zůstat jen u brambor. Do kaše můžete přidat kousek celeru, brokolice nebo hrášku.

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g hovězího mletého masa, 1 malou cuketu, 1 mrkev, 1 konzervu loupaných rajčat, 1 lžíci rajského protlaku, 1 stroužek česneku, 1 cibuli, 1 lžičku lístků tymiánu, sůl, pepř, olej, 100 ml vývaru. Na kaši: 1 kg brambor typu C, 3 lžíce másla, 1 vejce, 200 ml mléka, sůl

Postup: Brambory oloupejte a dejte je vařit do vroucí osolené vody. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a cuketu. Zeleninu pak vyjměte a nechte stranou. Do stejné pánve přidejte mleté maso a opečte ho dohněda. K opečenému masu přidejte prolisovaný stroužek česneku, protlak, lístky tymiánu a loupaná rajčata. Směs promíchejte, osolte, opepřete a vmíchejte mrkev a cuketu. Zalejte vývarem a nechte pod pokličkou probublávat.

Mezitím slejte uvařené brambory a vmíchejte do nich máslo. Pak do nich postupně přidávejte mléko s rozšlehaným vejcem. Ušlehejte hladkou a nadýchanou kaši. Hotovou masovou směs pak přendejte do pekáčku. Navrch rozprostřete bramborovou kaši a pekáček dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 170 °C. Když kaše mírně zezlátne, pokrm je hotový.

Tip: Do bramborové kaše můžete rozmixovat ještě oblíbené bylinky.

Když je v hlavní roli mleté maso, vždy je to dobrá volba. Zkuste si připravit chuťovku v podobě plněných rajčat nebo skvělé masové kuličky se zelím!

Reklama

Načítám