Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Roláda je velmi efektní a vlastně jednoduchý dezert, který připravíte během chvíle. Chutná je i se šlehačkou, ale zkuste čokoládový krém!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 5 ks vejce
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce citronové kůry
Krém
  • 1 kostka másla
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • 25 g kakaového pudinku
Na ozdobu
  • 1/2 hrnku ořechů
Článek

Postup

01.

Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Máslo utřete s cukrem, rozpuštěnou a vychladlou čokoládou a kakaem a po částech zašlehejte vychladlý pudink.

02.

Žloutky utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem a střídavě vmíchejte hladkou mouku, nastrouhanou citronovou kůru a sníh z bílků. Těsto natřete na máslem vymazaný pečicí papír na plechu a upečte. 

03.

Ještě zahorka srolujte a nechte vychladnout. Vychladlou roládu rozviňte, potřete krémem a znovu srolujte. Povrch rolády rovněž potřete krémem a posypte nastrouhanými ořechy či mandlemi.

Energetická hodnota celkem pro 1 roládu
Energie19 289,66 kJ
Bílkoviny67,48 g
Tuky323,39 g
Sacharidy356,64 g
Sůl1,15 g
SAFA149,5 g
Vláknina20,05 g
Cukry309,16 g

Načítám