Hlavní obsah

Roláky v kombinacích, které vás budou bavit!

Foto: Mia Mirrelli

Roláky nejsou jen výsadou intelektuálů a nudných šedých myšekFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řekněme si to na rovinu – roláky u nás nemají zrovna tu nejlepší pověst. Spoustě ženám připadají tak nějak nudné a zbytečně usedlé. Přitom mohou vypadat naprosto fantasticky! Jen si to představte, upnutý rolák a k němu třeba flitry posetá sukně… nebo víte co? Pojďte se na to raději rovnou podívat.

Článek

Rolák by neměl chybět v žádném šatníku, a to nejen proto, že krásně zahřeje. Je poměrně univerzální, takže se dá kombinovat na spoustu způsobů. Hodit se vám budou tenké roláky, které můžete jednoduše vrstvit třeba s vestami (frčí hlavně kožešinové), ale určitě využijete i teplejší svetry s rolákem, které, jak uvidíte za chvíli, snadno oživíte páskem.

Namítáte, že si se svým kratším a silnějším krkem roláky dovolit nemůžete? Ale ano, jen si vybírejte kousky s volnějším rolákem, který padá na ramena, nebo se spuštěným, který tvoří takzvanou vodu.

Variabilní verze pro nerozhodné

První rolák, který si naše čtenářka Tereza na focení vyzkoušela, se dal na straně šikovně rozepnout, pokud si pořídíte podobný, bude jen na vás, jestli ho budete nosit až ke krku, nebo ho necháte volně rozepnutý. Stylistka pod něj Tereze oblékla ležérní kostkovanou košili, kterou nechala záměrně vykukovat (to abyste z ní také něco měly:-), duo potom doplnila zelenými skinny kalhotami a roztomilým kulichem.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kalhoty (Zara, 699 Kč), košile (United Colors of Benetton, 949 Kč), pásek (Vero Moda, 549 Kč), čepice (Vero Moda, 499 Kč), svetr (Vero Moda, 949 Kč), boty (United Colors of Benetton, 4199 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Svetr s rozpínacím rolákem určitě užijeteFoto: Mia Mirrelli

Pohrajte si s páskem

Při focení druhého modelu se ze všech stran ozývalo: „Ten musím mít!“ Volnější rolák s ohrnutými rukávky byl totiž nejen velmi příjemný (alespoň naší modelce), ale v kombinaci s úzkým páskem vypadal skutečně stylově. Kdybyste chtěly look podobný tomu našemu zopakovat, nezapomeňte na barevný akcent v podobě psaníčka nebo kabelky.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: svetr (Only, 699 Kč), kalhoty (Vero Moda, 799 Kč), pásek (Vero Moda, 399 Kč), psaníčko (Vero Moda, 349 Kč), boty (Guess by Marciano, 6290 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Modré psaníčko skvěle doplní outfitFoto: Mia Mirrelli

Pončo s roláčkem pro milovnice elegance

A teď něco uhlazenějšího. Dáváte-li přednost eleganci, určitě se podívejte po ponču s rolákem, které můžete zkombinovat stejně jako naše stylistka Marie s širšími kalhotami. Skvělým i užitečným doplňkem jsou kožené rukavice – až si pro ně půjdete do obchodu, nekoukejte jen po klasických černých a zaměřte se na barvy. Majitelky tmavých kabátků a svršků, pro vás to platí dvojnásob!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kalhoty (Zara, 1999 Kč), rolák (Zara, 399 Kč), pončo (United Colors of Benetton, 2149 Kč), rukavice (Only, 949 Kč), kabelka (United Colors of Benetton, 1999 Kč), boty (Mixer, 900 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Pončo s roláčkem působí elegantněFoto: Mia Mirrelli

Svůdná i bez výstřihu

Myslíte si, že se po vás se zakrytým krkem žádný chlap neotočí? Tak se podívejte na tohle spojení upnutého roláčku (který ještě překrývá kožešinka), flitrované sukně a sáčka. Přestože je Terezka zahalená (a dalo by se říct, že od hlavy až k patě:-)), vypadá naprosto neodolatelně. Ideální na (pod)zimní party!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: sukně (Zara, 1999 Kč), svetřík (Zara, 399 Kč), umělá kožešinka (Baťa, 399 Kč), sako (stylistky vlastní, náramek a hodinky (stylistky vlastní), boty (Lieser, 2780 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Rolákem můžete doplnit i oblíbenou sukniFoto: Mia Mirrelli

„Ocvočkovaná“ baletka

Mixování stylů (pokud se tedy provede s citem) milujeme! Za „něžnou drsňačku“ už byla naše módní hvězda Lucka a v podobném duchu se nesl i poslední model, který si naše modelka Tereza oblékla. Upnutý rolák jsme tentokrát „skamarádili“ s bundičkou posetou nýty a sukýnkou, za kterou by nám kdejaká baletka utrhla ruce.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kožená bunda (Zara, 6599 Kč), sukně (Zara, 699 Kč), rolák (Zara, 399 Kč), punčochy (H&M, info o ceně v obchodě), boty (Zara, 1699 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Bunda s nýty nás nadchla!Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Stylistka Marie, čtenářka a její morální podpora :-)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Poslední úpravy a jde se na věc!Foto: Mia Mirrelli

Jak jste na tom s roláky vy? Máte jich rovnou několik nebo jste se jim doposud vyhýbaly? Dejte nám vědět, jak se vám dnešní móda líbila!

Vizáž: Janka Letková (Backstage, škola stylistů)

Styling: Marie Fléglová (Backstage, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám